لیسنینگ

تقویت لیسنینگ با چند تکنیک ساده(جدیدترین تکنیک های لیسنینگ)

تقویت لیسنینگ(Listening) یکی از مشغله های ذهنی بسیاری از دانشجویان عزیز است، آنها همیشه میخواهند لیسنینگ(Listening) خوبی داشته باشند؛ اما هنگامی که فیلمی تماشا میکنند یا با فردی صحبت میکنند که زبان مادری او انگلیسی است، به مشکل بر می خورند و خیلی از کلمات را نمی فهمند.

شاید شما نیز یکی از افرادی باشید که نیاز به تقویت لیسنینگ(Listening) دارید، نگران نباشید! همانطور که برای تقویت هر مهارتی راه و روش هایی وجود دارد؛ برای تقویت لیسنینگ(Listening) نیز تکنیک هایی وجود دارد که با انجام دادن آنها میتوانید لیسنینگ(Listening) خود را تقویت کنید.

  آیا مهارت لیسنینگ(Listening) شما هم ضعیف است؟ اگر به دنبال تقویت مهارت لیسنینگ(Listening)خود هستید، پس مقاله زیر را تا آخر مطالعه کرده و با استفاده از تکنیک های ذکر شده در این مقاله، مهارت شنیدار خود را تقویت کنید.

موضوعاتی که قرار است در این مقاله مطالعه کنید شامل موضوعات زیر میشود:

  1. تعریف لیسنینگ
  2. تکنینک های تقویت لیسنینگ
  3. بهترین منابع تقویت لیسنینگ

لیسنینگ(Listening) چیست؟

لیسنینگ(Listening)بخشی از زبان انگلیسی(English language) است که شامل فایل های صوتی میشود که به شکل محاوره های رسمی و غیر رسمی، و درس های آکادمیک میباشد. در واقع یکی از بخش های جذاب و در عین حال چالش بر انگیز زبان انگلیسی(English language) میباشد؛ اما تقویت این مهارت برای یادگیری بخش های دیگر زبان انگلیسی(English language) خیلی کمک کننده و حیاتی است.

در صورتی که مهارت لیسنینگ(Listening) شما قوی نباشد، همه چیز برای شما گنگ و نامعلوم است، وقتی فیلمی را تماشا میکنید یا با افراد انگلیسی زبان مواجه میشوید، مهارت شنیداری به شما کمک میکند تا مطلبی را که بیان میشود، درک کنید و بتوانید درست ارتباط برقرار کنید.

مهارت شنیداری (Listening) در واقع باعث میشود تا شما مهارت های دیگر را نیز یاد بگیرید، زیرا با شنیدن کلمات و جملات جدید، اطلاعات بصورت دائمی در حافظه شما ثبت میشود، وقتی چیزی را میشنوید و در حافظه شما ثبت میشود، میتوانید آن را بیان کنید، اینگونه مهارت اسپیکینگ شما نیز قوی میشود.

لیسنینگ عمل شنیدن با دقت است، با این حال؛ گوش دادن صرفاً شنیدن نیست،  بلکه جذب معنی کلمات و جملات توسط مغز است. لیسنینگ (گوش دادن) به درک حقایق و ایده ها کمک می‌کند.

مهارت لیسنینگ انگلیسی نیاز به تمرکز دارد. مهارت های  لیسنینگ خوب نیز شامل استفاده از زبان است که گوینده را توانمند می کند.

در دنیای امروز استفاده از لیسنینگ آکادمیک در حال رشد است. برنامه های آموزش آنلاین، برگزاری کنفرانس ها از راه دور و گوش دادن به سخنرانی های ضبط شده، همه این ها وابسته به مهارت لیسنینگ هستند.

آموزش گرامر زبان

4 نوع لیسنینگ

ما در زندگی روزمره با موقعیت های مختلفی روبرو هستیم که نیاز به گوش دادن به روش های مختلف دارد. برای به دست آوردن اطلاعات، برقراری ارتباطات و تبادل ارتباطات نیاز به مهارت لیسنینگ داریم.

لیسنینگ (گوش دادن) عمیق

لیسنینگ (گوش دادن) عمیق زمانی اتفاق می افتد که شما متعهد به درک دیدگاه گوینده باشید. این نوع لیسنینگ شامل توجه به نشانه های کلامی و غیرکلامی، مانند کلمات مورد استفاده، زبان بدن گوینده و لحن آنها است.

این نوع گوش دادن به ایجاد اعتماد و ارتباط کمک می کند و به دیگران کمک می کند تا در بیان افکار و نظرات خود احساس راحتی کنند.

لیسنینگ عمیق که به لیسنینگ فعال نیز شهرت دارد، به درک احساسات فرد گوینده نیز کمک می کند.

لیسنینگ (گوش دادن) حرفه ای مزیت های زیادی دارد؛ یکی از مزیت های لیسنینگ این است که به شما کمک می کند موضوعات را بطور کامل یاد بگیرید.

لیسنینگ کامل

این نوع لیسنینگ شامل توجه دقیق به چیزی است که گوینده منتقل می کند. این اغلب شامل استفاده از تکنیک های گوش دادن فعال است، مانند بازنویسی آنچه به شخصی که با او صحبت می کنید، برای اطمینان از درک پیام های او باید بطور کامل گوش بدهید.

لیسنینگ انتقادی

لیسنینگ (گوش دادن) شامل استفاده از استدلال منظم و تفکر دقیق برای تجزیه و تحلیل پیام گوینده و جدا کردن واقعیت از عقیده است. لیسنینگ انتقادی اغلب در مواقعی مفید است که سخنرانان ممکن است برنامه یا هدف خاصی داشته باشند، مانند تماشای مناظره های سیاسی یا زمانی که یک فروشنده در حال ارائه محصول یا خدماتی است.

شما وقتی به انتقاد فرد مقابل گوش می دهید، در واقع مطلب و موضوع اساسی را درک می کنید، حتی به عمق مشکل پی می برید.

لیسنینگ درمانی

لیسنینگ (گوش دادن) درمانی به این معناست که به شما به یک دوست، همکار یا یکی. از اعضای خانواده اجازه بدهید تا در مورد مشکلات خود صحبت کنند. این شامل تاکید و بکارگیری نشانه های غیرکلامی حمایتی، مانند تکان دادن سر و حفظ تماس چشمی، علاوه بر همدردی با تجربیات آنها است.

اکثر روان درمان ها و روان شناسان با گوش دادن به بیمار، به خوب شدن بیمار کمک می کنند.

لیسنینگ آکادمیک

تکنیک های تقویت لیسنینگ

تکنیک های تقویت لیسنینگ شامل :

  • گوش کردن زیاد
  • تمرین کردن
  • مطالعه متن بدون صوت
  • مطالعه متن با صوت
  • تماشای ویدیو کلیپ
  • تکرار و تقلید صدا
  • تماشای فیلم

زیاد گوش کنید

برای تقویت لیسنینگ(Listening) زبان انگلیسی خود یک فایل به همراه متن آن آماده کنید و بدون اینگه متن را بخوانید، به فایل صوتی گوش بدهید و ببینید چند درصد از مطلب را درک میکنید، چند بار به فایل صوتی گوش بدهید  اما متن را مطالعه نکنید و مهمتر از همه اینکه همزمان فایل صوتی و متنی را باهم مطالعه نکنید، زیرا شما باید ابتدا درصد شنوایی خود را بالا ببرید، سپس برای رفع اشکالات از متن استفاده کنید.

بعد از اینکه فایل صوتی را طی چند مرحله گوش دادید، همه چیزهایی را که شنیده اید، بر روی کاغذی بنویسید و با متن مقایسه کنید، با این روش شما متوجه میشوید که چند درصد از فایل صوتی را متوجه میشوید.

استفاده از یوتیوب

یوتیوب یکی از بهترین منابع یادگیری زبان است، زیرا هر ویدیویی در رابطه به زبان انگلیسی وجود دارد، حالا چه ویدیوی آکادمیک، چه ویدیوی غیرآکادمیک فرقی نمیکند، ما به شما توصیه میکنیم شما از هر نوع ویدیویی که به زبان انگلیسی تهیه شده است، استفاده کنید و مهارت لیسنینگ خود را تقویت کنید.

لیسنینگ (گوش دادن) به لهجه های انگلیسی مختلف

برای اینکه مهارت لیسنینگ شما تقویت شود، به لهجه های مختلف زبان انگلیسی (آمریکایی، بریتانیایی، استرالیایی، هندی) گوش بدهید، شاید درابتدا که شما شروع بکنید به لیسنینگ لهجه های مختلف، متوجه کلمات و گفتار نشوید اما نگران نباشید این یکی از بهترین راه های تقویت مهارت لیسنینگ است، شما پس از مدتی که تمرین کنید با تمام لهجه ها آشنا میشوید و تمام کلمات برای شما واضح میشوند.

استفاده از تکنیک سایه

شاید تعجب کنید که تکنیک سایه چیست؟ تکنیک سایه یکی از روش های تمرین و تقویت مهارت لسنینگ است، در این روش شما ابتدا بصورت کامل به یک فایل گوش میدهید و به نحوه تلفظ، لحن و ریتم صحبت کننده توجه میکنید، سپس تمام کلماتی را که شنیده اید را تکرار میکنید، در نهایت تمام گفته های خود را با فایل صوتی که گوش کرده اید، مقایسه کنید.

با چندبار انجام دادن این تکنیک، مهارت لیسنینگ شما به خوبی تقویت میشود.

تمرین کنید

بعد از اینکه به فایل صوتی گوش داده و متن را نوشتید، بار دوم نیز این کار را انجام بدهید و طی چند مرحله این تمرین را انجام بدهید تا قدرت شنیدار شما به سرعت بالا رود، شاید در طول روز نیاز باشد ساعت های طولانی مشغول به تمرین کردن باشید اما ارزش آن را دارد، زیرا این روش بسیار موثر است.

تمرین کردن یکی از بهترین روش های یادگیری میباشد، زیرا برای یادگیری هر مهارتی تکرار و تمرین پایه یادگیری میباشد. وقتی شما بار دوم به چیزهای جدید مواجه میشوید و چیز های جدیدی یاد میگیرید.

متن فایل صوتی را مطالعه کنید

در این مرحله متن را بصورت کامل مطالعه کنید و با متن مقایسه کنید، در صورتی که حد اقل متن شما خلاصه ای از متن اصلی باشد و تا حدی به جزئیات اشاره کرده باشد، کافی است و در واقع شما از مهارت شنیدار(Listening) خوبی برخوردار هستید. در صورتی که در متن لغات جدید و ناشناخته ای یافتید، آنها را لیست کنید و با استفاده از دیکشنری معنی آنها را پیدا کنید.

مطالعه متن همزمان با فایل صوتی

پس از اینکه تمرینات فوق را انجام دادید، متن را باز کنید، فایل صوتی را نیز پخش کنید تا نحوه تلفظ کلمات و جملات را بدانید و لغات جدید را نیز یادبگیرید.

انواع لیسنینگ

ویدیو کلیپ های زبان انگلیسی(English language) را تماشا کنید

روزانه زمان معینی را اختصاص بدهید به گوش دادن به افرادی که زبان مادری آنها انگلیسی است، این به شما کمک میکند تا ساختار جمله بندی را بهتر درک کنید و نحوه تلفظ کلمات و جملات را درست یادبگیرید. هنگامی که این کار را انجام میدهید، دفترچه ای کنار دست خود بگذارید تا کلمات جدید را یادداشت کنید و ترجمه کنید.

هرچه زمان بیشتری را به تماشای ویدیو اختصاص بدهید، مهارت لیسنینگ(Listening) تان قوی میشود، برای این کار یک برنامه هفتگی طراحی کنید و بطور منظم تمرین کنید، در صورتی که تایم یادگیری خود را بدانید، در همان تایم مشخص هر روز تماشا کنید و همزمان با اینکه یاد میگیرید، از تماشای ویدیو لذت ببرید.

تکرار و تقلید صدا

تمرین های لیسنینگ(Listening) مختلفی را پیدا کنید، به آنها گوش بدهید و همزمان به صدای آنها توجه کنید، دقیقاً همان صدا و همان آواز را تکرار کنید، این به شما کمک میکند انگلیسی بومی(Native) را یادبگیرید و با تن و ریتم های زبان انگلیسی(English language) بیشتر آشنا شوید.

تمرین های لیسنینگ(Listening) را میتوانید در اینترنت، رادیو، تلویزیون، سی دی ها و کتاب های صوتی پیدا کنید و از آنها استفاده کنید، یکی از جذابترین منابع تمرین زبان انگلیسی(English language) سخنرانی(TED TALKS) است، این شبکه یک سیستم بزرگ انگلیسی میباشد که افراد زیادی از سراسر جهان در آن سخنرانی میکنند و درباره موضوعاتی مختلفی اطلاعات میدهند.

تقویت لیسنینگ با فیلم

تماشا کردن فیلم یکی از بهترین راه های تقویت لیسنینگ(Listening) زبان انگلیسی(English language) میباشد. تماشا کردن فیلم ضمن یادگیری زبان، سرگرمی ایجاد میکند، در صورتی که شما چند فیلم تماشا کنید، مهارت لیسنینگ(Listening) شما بطور شگفت انگیزی قوی میشود. کوشش کنید اولین فیلم هایی که تماشا میکنید، با زیر نویس فارسی داشته باشند، یعنی همزمان با شنیدن کلمات و جملات، متوجه ترجمه آنها نیز بشوید.

در واقع تماشای فیلم دو امتیاز خیلی مهم دارد، یکی از امتیازهای آن این است که شما همزمان روی تقویت لیسنینگ(Listening) خود کار میکنید، دومین امتیازی که این گزینه دارد، این است که شما همزمان اسپیکینگ خود را نیز تقویت میکنید، با یک تیر دو نشان خواهید زد. پس تا میتوانید فیلم های آمریکایی با زیرنویس فارسی تماشا کنید.

افرادی زیادی با تماشا کردن فیلم های زبان انگلیسی توانستند قدرت شنیداری خود را بالا ببرند، تماشا کردن فیلم هرگز خسته کن تمام نمیشود، زیرا علاوه بر یادگیری، دارای سرگرمی نیز میباشد.

تکنیک های لیسنینگ

بهترین منابع تقویت لیسنینگ

منابع زیادی برای تقویت لیسنینگ(Listening) وجود دارد، از جمله شبکه های اجتماعی(یوتیوب، اینستاگرام، اینترنت، تلویزیون- کتابها وغیره )

 منابع زیادی وجود دارند که شما میتوانید از آنها استفاده کنید، از جمله رادیوهای انگلیسی ( بی بی سیBBC – سی ان  انCNN- نیویورک تایمزNEWYORK TIMES-وی او ایVOA).

رادیو بی بی سی

این رادیو از جمله مشهورترین منابع خبری جهان میباشد که تمام خبرنگاران آن به لهجه بریتانیایی صحبت میکنند و همیشه اطلاعات جدیدی دارند، نکته حایز اهمیت این منبع این است که اطلاعات متنوعی را بیان میکند و شما میتوانید در رابطه با موضوعات مختلف اطلاعات کسب کنید، لغات جدید، اصطلاحات جدید و علوم به‌روز شده ای بدست آورید.

رادیو صدای آمریکا(VOA)

 وی او ای یا صدای آمریکا یکی از بزرگترین منابع خبری آمریکا در جهان است که خبرها را به زبان انگلیسی(English language)- آمریکایی بیان میکند، روزانه حد اقل 4 تا  5 ساعت خبر را نگاه کنید تا  زبان انگلیسی(English language) شما قوی شود.

متن ها را با صدای بلند بخوانید

خواندن متن به صدای بلند باعث میشود تا شما اطلاعات زیادی کسب کنید، زیرا هر متنی را که شما میشنوید به ذهن شما ثبت میشود و برای صحبت کردن میتوانید همان اطلاعات را بخاطر آورده و صحبت کنید.

تست های لیسنینگ تافل را کار کنید

کار کردن تست های آزمایشی تافل میتواند بسیار موثر باشد؛ اما این لیسنینگ(Listening) ها نیاز به سطح بالایی از انگلیسی دارد و در صورتی که شما انگلیسی قوی نداشته باشید، نمیتوانید لیسنینگ(Listening) های تافل را کار کنید اما در صورتی که انگلیسی شما در سطح  Advance ‌باشد، کار کردن با تست های لیسنینگ(Listening) تافل میتواند بسیار موثر و کاربردی باشد.

تست تافل برای تقویت لیسنینگ(Listening) بطور حرفه ای موثر است، روزانه یک تست کامل را کار کنید و جواب های سوالات را جواب بدهید.

4 پادکست معروف برای تقویت مهارت لیسنینگ

All Ears English

این پادکست انگلیسی به عنوان زبان دوم ESL برای تقویت مهارت لیسنینگ زبان آموزانی است که در سطح متوسط یا پیشرفته هستند. این پادکست یکی از معروف ترین پادکست ها دنیا است و تا حالا بیش از 200 میلیون بار دانلود شده است .

این پادکست برای زبان آموزانی است که به دنبال یادگیری لهجه آمریکا هستند و تقریبا بیش از 1660 قسمت دارد  و هر قسمت آن تقریباً بین 10-20 دقیقه هستند.

آموزش گرامر زبان

Luke’s English Podcast

پادکست انگلیسی لوک به عنوان یکی از طولانی ترین نمایش های انگلیسی زبان در جهان شناخته شده است، در این پادکست لوک تامپسون معلم زبان انگلیسی و آقای استندآپ کمدین لندنی نقش مهمی بازی کرده اند.

پادکست لوک یکی از طولانی ترین و سرگرم کننده ترین پادکست های زبان انگلیسی است که تأثیر بسیار مهمی در تقویت مهارت لیسنینگ دارند و هدف این پادکست این است که شنونگان را با جوک های جالب سرگرم کنند.

این پادکست 750 قسمت دارد و هر قسمت بین 30- 90 دقیقه طول میکشد.

Business English Pod

این پادکست مخصوص انگلیسی تجاری است و مناسب افرادی است که دارای بیزنیس هستند و به دنبال تقویت مهارت لیسنینگ تجاری خود هستند، در واقع سخنرانان مبتدی تا متوسطی که میخواهند بر روی زبان انگلیسی تجاری خود برای اجرای جلسات، شبکه سازی و موارد دیگر تمرکز کنند، از این پادکست استفاده میکنند.

پادکست لیسنینگ تجاری 380 قسمت دارد که در ماه دو و یا چندبار منتشر میشود و درس های آن شامل (صحبت کردن در مورد قیمت ها، هماهنگی ها، مهارت ها، ارتباطات با مشتریان، ارز دیجیتال، تأثیر اقتصادی کووید-19) وغیره میباشد.

BBC Radio 6 minute English

 این پادکست یک منبع عالی برای زبان آموزان انگلیسی است و به لهجه انگلیسی بریتانیایی ارائه میشود، یکی از ویژگی های خاص این پادکست این است که شامل بخش های زیادی میشود و برای تمام سطوح از مبتدی تا پیشرفته لیسنینگ وجود دارد. این پادکست شامل موضوعاتی مختلفی ( از محیط زیست و سلامت زبان گرفته تا فناوری و حیوانات مختلف) میباشد و حقایق جالبی را به شنوندگان ارائه میدهد.

تمام اپیزود های این لیسنیگ 6 دقیقه ای هستند.

5 مهم نکته برای تقویت لیسنینگ آیتلس

در مورد تست اطلاعات جمع آوری کنید

برای اینکه لیسنینگ انگلیسی خود را برای آزمون آیلتس تقویت کنید، باید نکاتی از جمله: هر نوع سوال شامل یک استراتژی خاصی دارد و هر سوال انتظار خاصی از شما دارد، همه سوالات دارای فرمت خاصی میباشد. اگر دوست دارید از بخش لیسنینگ آیلتس نمره عالی کسب کنید، باید سوالات را بشناسید و راه حل این است که چند تست آزمایشی کارکنید تا بتوانید با انواع مختلف سوالات آشنا شوید.

تمرین کنید

با تبدیل شدن به یک شنونده فعال، مهارت های شنیداری خود را بهبود بخشید و تماشای فیلم ها و سریال های تلویزیونی ممکن است  برای شما سرگرم کننده باشد و دوماً پادکست ها، گزارش های خبر و گفتگوهای ویدیویی تد به شما کمک زیادی بکند، زیرا شما را با لهجه های مختلفی آشنا میکند.

هدف از تمرین کردن این است که مطالب برای شما جلب و حیاتی در آزمون را بفهمید و لیسنینگ آیلتس خود را تقویت کنید، لیسنینگ با تمرین به بخشی از زندگی روزمره تبدیل میشود و عادت به شنیدن زبان انگلیسی همچنان اعتماد بنفس شما را تقویت میکند.

همه چیز در مورد کلمات کلیدی

در آزمون آیلتس، همه چیز بر اساس کلمات کلیدی است و شما باید کلمات مورد نیاز و اساسی را شناخته و پیش بینی کنید. در طول آزمون آیلتس ضبط فقط یکبار پخش می شود و به شما فرصت داده میشود تا دستورالعمل ها و سوالات را قبل از پخش شدن پیشبینی کنید. در آزمون آیلتس وقتی لیسنینگ پخش میشود، زیر کلمات را خط بکشید، روی سوال ها یا بیانیه ها تمرکز کنید و سعی کنید نوع اطلاعات مورد نیاز را پیش بینی کنید.

حواس پرت نباشید

اگر در ابتدا تمرین میکنید، مواظب حواس پرتی ها باشید، زیرا یک گوینده ممکن است چیزی بگوید که بسیار مهم باشید و شما متوجه نشوید، پس پادکستی که پخش میشود را به دقت گوش  بدهید البته به خاطر داشته باشید که لیسنینگ آیلتس و تافل از سخت‌ترین لیسنینگ های زبان انگلیسی است، به این دلیل نیاز است تا دقت زیادی داشته باشید و حواس خود را جمع کنید.

پاسخ های خود را دقت انتخاب کنید

لیسنینگ آزمون آیلتس طوری است که سوالات بر روی کاغذ چاپ شده است و به شما داده میشود، در پایان آزمون کاغذی ده دقیقه وقت اضافی برای انتقال پاسخ های شما به شما داده میشود، بنابراین شما باید مراقب تمام املا، حروف و کلمات باشید و پاسخ های خود را با دقت کامل انتخاب کنید، ضمناً مطمئن شوید که پاسخ های شما از لحاظ گرامری کامل باشد تا در نهایت بتوانید بهترین پاسخ ها را در پاسخنامه کامپیوتری انتخاب کنید و نمره عالی از بخش لیسنینگ کسب کنید.

2 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید ؟
در گفتگو ها شرکت کنید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *